Osallisuus

Keski-Suomen tuleva maakunta tähtää yhteiskehittämiseen. Haluamme, että kaikilla asukkailla ja yhteistyökumppaneilla on mahdollisuus halutessaan osallistua maakunnan kehittämistyöhön esille niin valmisteluvaiheessa kuin tulevan maakunnan aloittaessa toimintansa. Maakunnan toiminnasta Keski-Suomen tulevan maakunnan esitteestä.

Osallisuutta ovat yhteiset kohtaamiset sekä mahdollisuus hyödyntää sähköisiä kanavia palautteen ja kehittämisideoiden antamisessa. Esimerkkinä voidaan mainita Keski-Suomen järjestämissuunnitelman 1. luonnosversion kommentointi, jonka satoa voit lukea järjestämisen sivuilta.

Osallisuutta edistää osaltaan myös maakunnan oma asiakasraati.

Päätöksenteossa osallisuudella on oma roolinsa. Maakuntaan tullaan asettamaan oma vanhusneuvosto, vammaisneuvosto ja nuorisovaltuusto. Osallisuuden muut muodot päätöksenteon osalta täydentyvät valmistelun edetessä.

Tule keskustelemaan valmistelijoiden kanssa!

Osallisuutta edistetään myös maakunnan kärkihankkeissa ja heidän järjestämissä tapahtumissa.

Vuoden 2018 aikana valmistelijat tulevat kiertämään laajasti maakunnan eri tapahtumia ja jakamaan tietoa valmistelusta. Tapahtuman ja päivämäärät tarkentuvat näille sivuille. Tule tapahtumiin kuuleman valmistelusta ja kertomaan näkemyksiäsi siitä, miten maakuntaa tulisi rakentaa! Keski-Suomi 2020 -projektin osaston löydät ainakin näistä tapahtumista: