Ajankohtaista

Ajankohtaista Keski-Suomen LAPE -hankkeessa

LAPE-muutosohjelman tavoitteena on, että lapsi- ja perhepalvelut vastaavat paremmin lasten ja perheiden tarpeisiin, ovat saatavissa oikea-aikaisesti ja tarpeenmukaisesti. Painopistettä halutaan siirtää ennaltaehkäiseviin palveluihin ja ottaa lapset ja perheet sekä kaikki heidän kanssaan toimivat tahot mukaan palveluiden suunnitteluun. Muutosohjelmalla vahvistetaan myös erityistä tukea tarvitsevien lasten ja perheiden palvelukokonaisuuksia. Muutostyötä tehdään yhdessä lasten ja perheiden, kaikkien maakunnan kuntien, sairaanhoitopiirin, järjestöjen ja seurakuntien kanssa. Lue lisää KSLAPEsta: www.ks2019.fi/uudistuksen-karkihankkeet/kslape/ ja www.facebook.com/keskisuomenlape.

KSLAPEn tulevia tapahtumia:

 • Kohti lapsiystävällistä maakuntaa -koulutussarja luottamushenkilöille, kuntien johdolle, lasten ja perheiden kanssa työskenteleville sarjan viimeinen  tilaisuus 8.3.2018, Jyväskylä, Agora. Ilmoittautumiset verkossa  viikkoa ennen kutakin tilaisuutta. Ilmoittautumisen yhteydessä ilmoita myös osallistutko tilaisuuksiin salissa vai verkossa. Kohti lapsiystävällistä maakuntaa -koulutussarjan ohjelma.
 • Keski-Suomen kuntien perhekeskustoiminta, kokoukset: 9.3.2018, kello 10-15, kokouspaikkana Petäjävesi ja 8.6.2018, kello  10-15, kokouspaikkana Kannonkoski.
 • Vaino ja vieraannuttaminen erotilanteessa -koulutuspäivä 20.3. Palokassa, Jyväskylässä, osoitteessa Rovastintie 8.  Ilmoittautuminen 12.3. mennessä  verkkolomakkeella.
  •  Koulutuksen ohjelma.
  • Koulutusta voi seurata myös etänä tämän linkin kautta.
  • Live-lähetys alkaa hetkeä ennen tilaisuuden alkua.
   Ennen livelähetystä paikassa näkyy edellisten tilaisuuksien taltio(t) Jos video ei näy, voit joko 1) vaihtaa selaimesi tuoreempaan, 2) väljentää selaimesi (msie) tietoturva-asetuksia tai 3) siirtyä katsomaan lähetystä suoraan bambuserista.
 • Järjestöjen ja KSLAPEn aamukahvit  ti 17.4.2018 klo 9.00-11.00 Jyväskylässä (paikka avoin)

Lisätietoja sähköpostitse kslape(at)jkl.fi tai suoraan kehittämiskoordinaattoreilta sähköpostitse tai puhelimitse. Monen tilaisuuden paikka on vielä avoin, tarkemmat tiedot vahvistetaan ilmoittautujille lähempänä ajankohtaa. Lähes kaikkiin tilaisuuksiin on mahdollista osallistua myös verkon välityksellä, lisätietoja ja linkin voi pyytää kehittämiskoordinaattoreilta.

Lämpimästi tervetuloa mukaan lasten ja perheiden palveluiden kehittämistyöhön!

 

Kansallisen LAPE-muutosohjelman tapahtumia keväällä 2018:

Muita LAPE-muutosohjelman sisältöön liittyviä koulutuksia ja tapahtumia Keski-Suomessa:

 • Liikkuen läpi elämän -seminaari  20.–21.3.2018 Jyväskylässä, Messu- ja kongressikeskus Paviljongissa.
 • Lapset puheeksi – kouluttajakoulutus järjestetään Keski-Suomessa syksyllä 2018. Koulutuspäivät ovat 4.-5.9.2018, 25.9.2018, 16.10.2018 ja 14.-15.11.2018. Kaikille avoin Lapset puheeksi -avausseminaari järjestetään osana ensimmäistä koulutuspäivää 4.9.2018.