Tapahtumat ja tilaisuudet

Keski-Suomen vaikuttavat järjestöt -hanke tukee järjestöjä toimintaympäristön muutoksessa. Tarjoamme ajankohtaista tietoa ja mahdollisuuksia vaikuttaa uudistuksen valmisteluun.

Järjestöjen sote- ja maakuntapäivä 9.2.2018

Teema: järjestämissuunnitelma ja palvelukuvaukset
Aika: 9.2.2018 klo 8.30 -14.30
Paikka: Matara, Matarankatu 6, 2 kerros,  Matarasali

Tilaisuuteen mahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä 80 ensimmäistä. 

Maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelussa on Keski-Suomessa keskitytty syksyn aikana järjestämissuunnitelman laatimiseen. Sen vuoksi myös seuraavan järjestöjen sote- ja maakuntapäivän teemana on järjestämissuunnitelma ja sen ohessa laadittavat ensimmäiset, konkreettiset palvelukuvaukset. Sekä järjestötoimijoiden että palveluiden käyttäjien kannalta järjestämissuunnitelma ja palvelukuvaukset ovat erityisen tärkeitä. Siksi päivässä on varattu aikaa ja ohjausta niiden kommentoimiseen. Ensimmäiset versiot järjestämissuunnitelmasta ja palvelukuvauksista ovat sivuilla KS2020. Kannattaa käydä katsomassa ja tutustua materiaaliin etukäteen!

OHJELMA

Klo 8.30 alkaen aamukahvia tarjolla
Klo 9.00-10.00 Mikael Palola: Järjestämissuunnitelma ja palvelukuvaukset. Keskustelua alustuksen pohjalta.
Klo 10.00-12.00 Työpajat

1. Ikäihmiset. Työpajan vetäjinä I&0 Kukoistava kotihoito -kärkihankkeen muutosagentti Tuija Koivisto & kehittämiskoordinaattori Anne-Mari Hakala
2. Lapset ja perheet. Työpajan vetäjinä KS Lape muutosagentti Hanna Hämäläinen sekä Viitasaaren perusturvan toimialajohtaja Marja Laurila. Marja vastaa lasten, nuorten ja perheiden palveluiden sekä aikuisten sosiaalipalveluiden järjestämissuunnitelmien laatimisesta.
3. Vammaiset (potilas- ja vammaisjärjestöt). Työpajan vetäjinä Jyväskylän vammaisneuvoston jäsen Rauno Hokkanen ja vammaisten palveluohjaaja Minna Vehviläinen, Saarikka.
4. Mielenterveys- ja päihde. Työpajan vetäjinä kansalaistoiminnan johtaja Eero Pirttijärvi, Sovatek ja toiminnanjohtaja Ulla Lehtinen, Suvimäen klubitalo.

Työpajoissa käsiteltävistä kysymyksistä päivittyy vielä tietoa näille sivuille. Työpajoissa kiertää keskustelemassa myös Jyväskylän kaupungin perusturvan toimialajohtaja Kati Kallimo, jonka vastuulla vastuulla uudistuksessa on maakunnan oman palvelutuotannon valmistelu.

Klo 12.00-13.00 omakustanteinen lounas
Klo 13.00-14.30 Työpajojen purku + Kati Kallimon johdatus seuraaviin askeliin, palvelutuotannon valmisteluun

Ilmoittautumiset järjestelyiden vuoksi 2.2. mennessä.

Menneet tilaisuudet


Järjestöjen sote- ja maakuntapäivän 11.12.2017 materiaalit ovat alla. 

OHJELMA 11.12.17 FINAL

Jorma Niemelä: Järjestöjen tiekartta sote-uudistuksen innovatiivisiksi tekijöiksi

Palola 2017-12-07 järjestöjen sotemakupäivä

Peräaho Maakunta- ja soteuudistus 11122017

Avaus Järjestöjen sote- ja maakuntapäivä 11.12.17

 

Järjestöt hyvinvointitorilla? -keskustelutilaisuus 24.10.2017

Keski-Suomen vaikuttavat järjestöt ja Jyväskylän valinnanvapauskokeilu yhteistyössä järjestivät keskustelutilaisuuden teemalla Järjestöt sote-keskusten hyvinvointitorilla?  Jyväskylässä valinnanvapauskokeilussa keskitytään erityisesti järjestö- ja yritysyhteistyöhön. Keskustelussa pohdimme mm. voisiko sote-keskuksista löytyä nykyistä paremmin vertaistukea? Voisivatko terveydenhuollon ammattilaiset tunnistaa järjestöjen toiminnat ja tuen nykyistä helpommin? Miten eritysesti järjestöt ja sote-keskukset voivat yhdessä ennaltaehkäistä sairauksia ja tukea kuntalaisten hyvinvointia?

Kokeilun tilannekatsaus 20171024 Pylvänen

Kooste 24.10.17