Tapahtumat ja tilaisuudet

Keski-Suomen vaikuttavat järjestöt -hanke tukee järjestöjä toimintaympäristön muutoksessa tarjoamalla ajankohtaista tietoa ja mahdollisuuksia osallistua keskusteluun. Järjestämme sote- ja maakuntapäiviä, alueellisia elinvoimapajoja ja muita toimintaympäristön muutoksessa järjestöjä tukevia tilaisuuksia.

Järjestöjen sote- ja maakuntapäivät

Järjestöjen sote- ja maakuntapäiviä järjestetään kaksi – kolme kertaa vuodessa. Tilaisuuksissa tarjotaan järjestöille ajankohtaista tietoa sote- ja maakuntauudistuksesta sekä sen mukanaan tuomasta toimintaympäristön muutoksesta. Tilaisuudet myös tukevat järjestöjä verkostoitumisessa ja yhteisessä vaikuttamistyössä.

Järjestöjen sote- ja maakuntauudistuspäivä 11.12.2017

Aika: 11.12.2017 klo 8.30-15.30
Paikka: Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Lutakon kampus, Piippukatu 2
Kenelle: Kaikille maakunta- ja sote-uudistuksesta kiinnostuneille järjestötoimijoille sekä muille asiasta kiinnostuneille

Ohjelma:

Klo 8.30-9.00 Aamukahvit tarjolla

Klo 9.00-12.00 Ajankohtaisalustukset
• Dosentti Jorma Niemelä: Järjestöjen tiekartta sote-uudistuksen innovatiivisiksi tekijöiksi
• Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen projektipäällikkö Pirjo Peräaho: Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen tilannekatsaus
• Keski-Suomen sote-vastuuvalmistelija Mikael Palola: Maakunnan roolit järjestäjänä ja tuottajana
• Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen viestinnän ja osallisuuden valmisteluvastaava Emmi Hyvönen: Yhteistä maakuntaa rakentamassa

Klo 12.00-13.00 Lounas (omakustanteinen)

Klo 13.00-14.30 Työpajat
• Työpajoissa kerätään järjestöjen viestejä mm. palveluiden laatuun ja saavutettavuuteen liittyen.
• Luvassa on työpajat mm. lasten ja perheiden sekä ikäihmisten palveluihin ja osallisuuteen liittyen. Teemat, tarkemmat tiedot ja pajojen vetäjät ilmoitetaan lähempänä.

Klo 14.30-15.30 Yhteinen keskustelu ja päivän päätös

Lisätietoja tilaisuudesta: Järjestöjen muutosagentti Anne Astikainen, 050 – 344 0429 tai muutoskoordinaattori Anu Hätinen, 050 – 599 6293. Sähköpostit: etunimi.sukunimi@kyt.fi.

Tilaisuus järjestetään yhdessä Keski-Suomen maakunta- ja sotevastuuvalmistelijoiden kanssa. Tilaisuus on osallistujille maksuton.

Varaa paikkasi jo nyt; tarkempi ohjelma julkaistaan marraskuun aikana.

Ilmoittautumiset kahvitarjoiluiden vuoksi 1.12. mennessä (lounas omakustanteinen).

 

Menneet tilaisuudet
Järjestöt hyvinvointitorilla? -keskustelutilaisuus 24.10.2017

Keski-Suomen vaikuttavat järjestöt ja Jyväskylän valinnanvapauskokeilu yhteistyössä järjestivät keskustelutilaisuuden teemalla Järjestöt sote-keskusten hyvinvointitorilla?  Jyväskylässä valinnanvapauskokeilussa keskitytään erityisesti järjestö- ja yritysyhteistyöhön. Keskustelussa pohdimme mm. voisiko sote-keskuksista löytyä nykyistä paremmin vertaistukea? Voisivatko terveydenhuollon ammattilaiset tunnistaa järjestöjen toiminnat ja tuen nykyistä helpommin? Miten eritysesti järjestöt ja sote-keskukset voivat yhdessä ennaltaehkäistä sairauksia ja tukea kuntalaisten hyvinvointia?

Lisätietoja:
projektipäällikkö Riitta Pylvänen, valinnanvapauskokeilu –hanke, puh 050 590 1525, riitta.pylvanen@jkl.fi
tai järjestöjen muutosagentti Anne Astikainen, puh 050 – 344 0429, anne.astikainen@kyt.fi.

Kokeilun tilannekatsaus 20171024 Pylvänen

Kooste 24.10.17